Motion med familjen

Vardagen har inte naturliga luckor för träning, de måste du skapa själv. Och när man har en hel familj är det lätt att tiden rinner iväg och plötsligt är det dags att gå och lägga sig inför en ny jobbdag. Varför inte göra dig själv och barnen en tjänst och motionera tillsammans? De lär sig goda vanor om att röra på sig samt att du får motionen och träningen som du behöver för att orka med resten av vardagen och arbetet. 

Utflykter

Ett tillfälle då ni kan motionera på allvar och fortfarande ha roligt. När det kommer till barn är det bättre att förklä motionen som något annat än ett träningspass. Och det går lika bra att göra små utflykter på en vardagskväll efter middagen. Ni kan ta en cykeltur för att handla, köpa en glass eller bara för skojs skull. På helgen kan ni utöka turerna och cykla längre sträckor. Har du mindre barn eller husdjur som vill följa med kan du koppla på en cykelvagn. Den fungerar också bra för att transportera picknickkorgen eller övernattningstältet.

Trädgården

Om ni bor i hus har ni säkerligen en trädgård att nyttja. Se till att den används året om, se tomten som en idrottshall du redan har betalt för. Bara att skotta rent tomten på vintern är ett träningspass i sig. Medan du skottar gångar kan barnen bygga grottor och genvägar mellan dina gångar. På sommaren borde alla ha ett badmintonnät eller fotbollsmål i trädgården. Vilket barn kan säga nej till att sparka boll eller utmana familjen på en omgång rundbadminton?

Inomhus

Det är dåligt väder, alla är lite trötta efter en dag i skolan och på jobbet och alla drunknar i sina telefoner istället för att göra någonting. Det är lätt att bli uttråkad när ni blir fast inomhus och inte har något planerat. Varför inte köpa hem några spel och lekar som går att använda inomhus? Twister är ett bra spel som utmanar er balans och koordination. Eller så skaffar ni några aktiva tevespel och kör en omgång tennis eller bowling direkt i vardagsrummet? Var uppfinningsrik så kommer ni att hitta massor med motionsskoj direkt i hemmet.