Härliga sportresor

Att åka på sportresor (och framförallt fotbollsresor) har blivit allt mer populärt de senaste tio åren. Under lång tid har fotbollsresor till VM och EM anordnas och även weekends till Spanien eller England för att kunna se toppfotboll. Men de senaste åren har målet för dessa fotbollsresor förändrats vilket framförallt beror på Sveriges fotbollskung dvs Zlatan.

FotbollNär Zlatan började spela i Milan ökade intresset för den italienska ligan mycket. Detta märktes både genom att betalkanalerna som visade denna liga snabbt ökade sin försäljning på just dessa sportkanaler samt att sportresorna till framförallt Milano ökade. Folk åkte för att se fotboll i världsklass men framförallt för att se den svenska superstjärnan.

När sedan Zlatan flyttade till PSG var resebolagen tvungna att ändra fokus. Nu anordnas det allt fler resor till den hårt satsande franska ligan. Många lag i den italienska ligan har ekonomiska problem och har fått sälja av sina bästa stjärnor samtidigt som framförallt PSG i den franska ligan storsatsar. Där pengarna är – där är stjärnorna. Där stjärnorna är – dit vill publiken åka.

Men det finns även andra faktorer som påverkar var de svenska fotbollsälskarna vill åka. I och med en Champions League-final med två tyska storlag på planen har många fått upp ögonen för den idag mycket anfallsglada tyska fotbollen. Att deras taktik fungerar syntes inte minst genom att de bägge finallagen pulveriserade sitt motstånd i semifinalerna. Detta trots att det var de två största lagen i Spanien, Real Madrid och Barcelona, som stod som motståndare.

Så det som avgör var fotbollsfantasterna vill åka på härliga sportresor är egentligen två faktorer. De vill se sina svenska stjärnor i deras klubblag och de vill se riktigt bra fotboll av lag som levererar framåt. Tidigare har detta resulterat i att PSG (Zlatan) och Barcelona (målglad) har dragit till sig de flesta besökarna. Så länge som Zlatan är kvar i PSG kommer intresset finnas kvar för den klubben. Men när den glada fotbollen i Tyskland levererar bättre än Barcelonas superstjärnor kan det mycket väl bli att Tyskland blir nästa stora land som fotbollsresorna går till och detta på bekostnad på resorna till Spanien.

När man ska ut och åka på en sportresa finns det flera olika saker som man bör tänka på. En av dessa saker är att planera resan väl och börja planera i god tid. För att göra själva resan så enkel som möjligt så kan man boka den hos ett resebolag som sköter det mesta av planeringen själva. Det är visserligen inte så svårt att själv boka resan, fixa biljetter, hitta hotell som man kan bo på och liknande men det tar tid och den tiden är bättre spenderad på andra saker.

Det finns även många resebolag som arrangerar resor till specifika sportevenemang så om det är ett speciellt evenemang som du vill resa till så kan du först kolla hos din närmaste resebyrå om de har några special erbjudande angående de evenemang som du är intresserad av. Om man har några frågor inför resan så kan man även kolla med sitt resebolag då de ofta har någon slags support där man kan ställa frågor.

Även om det är sport som man i första hand åker för att få uppleva så finns det massor med annat som man kan hitta under sin resa. Har man ett stort intresse för shopping så gäller det att avsätta tid för detta. Mat är något som vi dagligen måste få i oss. Se till att leta upp bra restauranger att få äta gott på. Om man är intresserad av kultur så finns det garanterat platser som ni bara måste besöka på er sportresa.