Explosiva sporter

Det finns flera explosiva sporter man kan prova på om man verkligen vill pressa kroppen till gränsen.

Boxning

En typ av hårdträning kan man göra genom att lära sig att boxas. De som är proffs inom detta områden har mycket styrka och superbra kondition. Det finns många föreningar som lär ut boxning från början och upp i avancerade nivåer.

För att komma i form inom boxning slåss mot slagpåsar, man hoppar hopprep, äter bra och deffar för att få bort onödigt fett som kan lägga en i en högre viktklass. För att bli bra på boxning krävs det att man är snabb i fötterna och i slagen. Man ska även lära sig att läsa av motståndarens kroppsställning för att lista ut varifrån slaget kommer härnäst.

Kampsport

En populär sport numera är kampsporter. Det finns i flera variationer med olika nivåer av krav men två av de mest krävande är Muay Thai och MMA. Muay Thai kallar vi oftast för thailändsk kampsport.

Sporten i sig handlar inte så mycket om att avancera och lära sig nya kast och slag. Muay Thai har utvecklats genom åren för att passa utmärkt att göra i ringen, man har tagit bort vapen och självförsvar för en renare kampsport. Istället för att lära sig fler och fler saker riktar man in sig på att bemästra sin teknik. Man arbetar mycket med konditionen och styrkan.

MMA står för Mixed Martial Arts och är en blandning av många olika kampsporter. Här så är nästan allt tillåtet förutom exempelvis att bitas eller slå mot skrev. De som blir professionella slagkämpar inom sporten har tränat flera olika kampsporter och fått svart bälte i fler än en. Sedan kombinerar man dessa stilar för att alltid kunna överraska sin motståndare och få honom på marken.

Att börja utöva dessa sporter

För att börja med detta måste man skaffa utrustning. Många platser lånar ut handskar och skydd men det är mer sanitärt att köpa sina egna. Highwhey riktar sig mot Muay Thai och boxningssporter. Hos dem kan du köpa handskar i rätt storlek, samt andra skydd som kan vara bra att ha i början. Ett vadderat huvud- och öronskydd kan också vara bra så man dämpar slag och sparkar mot knoppen.

Därefter väntar hårt arbete och mycket svett för att klättra upp i kampsportsstegen. Din kropp kommer dock att må bra att kämpa hårt några gånger i veckan. Och du kommer att vara fast efter bara några besök när du märker hur roligt och givande det är.